请输入您要查询的单词:

 

单词 எழுது
释义

எழுது

Tamil

Etymology

Cognates with Malayalam എഴുത്ത് (eḻuttŭ). This etymology is incomplete. You can help Wiktionary by elaborating on the origins of this term.

Pronunciation

  • IPA(key): /ʔeɻud̪u/, [ʔeɻɯd̪ɯ]

Verb

எழுது (eḻutu)

  1. (transitive) to write
  2. (transitive) to paint, to draw
  3. (transitive) to foreordain, predestine

Derived terms

  • ஆய்தயெழுத்து (āytayeḻuttu)
  • இடையெழுத்து (iṭaiyeḻuttu)
  • இனவெழுத்து (iṉaveḻuttu)
  • உயிர்மெய்யெழுத்து (uyirmeyyeḻuttu)
  • எழுதுகோல் (eḻutukōl)
  • எழுதுபடம் (eḻutupaṭam)
  • எழுத்ததிகாரம் (eḻuttatikāram)
  • எழுத்தர் (eḻuttar)
  • எழுத்தாணி (eḻuttāṇi)
  • எழுத்தாளர் (eḻuttāḷar)
  • எழுத்து (eḻuttu)
  • எழுத்துத்தேர்வு (eḻuttuttērvu)
  • எழுத்துப்பிழை (eḻuttuppiḻai)
  • எழுத்துப்போலி (eḻuttuppōli)
  • எழுத்துரு (eḻutturu)
  • எழுத்துவாசனை (eḻuttuvācaṉai)
  • கடையெழுத்து (kaṭaiyeḻuttu)
  • குற்றெழுத்து (kuṟṟeḻuttu)
  • கூட்டெழுத்து (kūṭṭeḻuttu)
  • கையெழுத்து (kaiyeḻuttu)
  • சுட்டெழுத்து (cuṭṭeḻuttu)
  • நெட்டெழுத்து (neṭṭeḻuttu)
  • பொன்னெழுத்து (poṉṉeḻuttu)
  • மெல்லெழுத்து (melleḻuttu)
  • வட்டெழுத்து (vaṭṭeḻuttu)
  • வல்லெழுத்து (valleḻuttu)
  • வினாவெழுத்து (viṉāveḻuttu)
  • வெள்ளெழுத்து (veḷḷeḻuttu)

References

  • University of Madras (1924-1936), எழுது”, in Tamil Lexicon, Madras [Chennai]: Diocesan Press
随便看

 

国际大辞典收录了7408809条英语、德语、日语等多语种在线翻译词条,基本涵盖了全部常用单词及词组的翻译及用法,是外语学习的有利工具。

 

Copyright © 2004-2023 idict.net All Rights Reserved
京ICP备2021023879号 更新时间:2024/9/9 12:42:51