请输入您要查询的单词:

 

单词 சேலை
释义

சேலை

Tamil

Etymology

(This etymology is missing or incomplete. Please add to it, or discuss it at the Etymology scriptorium.).

Pronunciation

  • IPA(key): /t͡ɕeːl̪aɪ̯/, [seːl̪əɪ̯]

Noun

சேலை (cēlai)

  1. cloth
  2. (clothing) saree

See also

  • சைலம் (cailam)
  • சோடல் (cōṭal)
  • புடைவை (puṭaivai)

Derived terms

  • அருகுமணிச்சேலை (arukumaṇiccēlai)
  • ஆளெழுத்துச்சேலை (āḷeḻuttuccēlai)
  • இந்திரகாந்தச்சோலை (intirakāntaccōlai)
  • கஸ்தூரிக்கொடிச்சேலை (kastūrikkoṭiccēlai)
  • கஸ்தூரிச்சேலை (kastūriccēlai)
  • சந்திரகாந்தச்சேலை (cantirakāntaccēlai)
  • சித்திரவர்ணச்சேலை (cittiravarṇaccēlai)
  • சிறுக்காம்பன்சேலை (ciṟukkāmpaṉcēlai)
  • தந்தியூசிவன்னச்சேலை (tantiyūcivaṉṉaccēlai)
  • தாழம்பூச்சேலை (tāḻampūccēlai)
  • நாகமோடிசேலை (nākamōṭicēlai)
  • நெளிவர்ணச்சேலை (neḷivarṇaccēlai)
  • பந்தர்ச்சேலை (pantarccēlai)
  • பப்பளிச்சேலை (pappaḷiccēlai)
  • பூச்சேலை (pūccēlai)
  • மஞ்சட்டிச்சேலை (mañcaṭṭiccēlai)
  • மதனகாந்தச்சேலை (mataṉakāntaccēlai)
  • மயிற்கண்சேலை (mayiṟkaṇcēlai)
  • மான்புள்ளிச்சேலை (māṉpuḷḷiccēlai)
  • முறிச்சேலை (muṟiccēlai)
  • முறுக்கிழைச்சேலை (muṟukkiḻaiccēlai)
  • மூட்டுச்சேலை (mūṭṭuccēlai)
  • மோகவர்ணச்சேலை (mōkavarṇaccēlai)
  • வீதிவர்ணச்சேலை (vītivarṇaccēlai)

References

  • University of Madras (1924–1936) , சேலை”, in Tamil Lexicon, Madras [Chennai]: Diocesan Press.
随便看

 

国际大辞典收录了7408809条英语、德语、日语等多语种在线翻译词条,基本涵盖了全部常用单词及词组的翻译及用法,是外语学习的有利工具。

 

Copyright © 2004-2023 idict.net All Rights Reserved
京ICP备2021023879号 更新时间:2024/7/13 15:05:29