请输入您要查询的单词:

 

单词 சுறவம்
释义

சுறவம்

Tamil

Signs of the Zodiac
கொடுமரம் (koṭumaram)குடங்கர் (kuṭaṅkar)
Tamil Wikipedia has an article about சுறவம்.

Etymology

From சுறா (cuṟā, shark) + அரவம் (aravam, snake).

Pronunciation

  • IPA(key): /t͡ɕuraʋam/, [sʊrəʋəm]

Noun

சுறவம் (cuṟavam)

  1. (astrology) the Zodiac sign Capricorn
    Synonyms: மகரம் (makaram), கலை (kalai), சுறா (cuṟā), மான் (māṉ)

See also

Zodiac signs in Tamil (layout · text)
உதள் (utaḷ),
மேஷம் (mēṣam) ♈︎
ஏற்றியல் (ēṟṟiyal),
ரிஷபம் (riṣapam) ♉︎
ஆடவை (āṭavai),
மிதுனம் (mituṉam) ♊︎
நள்ளி (naḷḷi),
கடகம் (kaṭakam) ♋︎
மடங்கல் (maṭaṅkal),
சிம்மம் (cimmam) ♌︎
ஆயிழை (āyiḻai),
கன்னி (kaṉṉi) ♍︎
நிறுப்பான் (niṟuppāṉ),
துலாம் (tulām) ♎︎
நளி (naḷi),
விருச்சிகம் (viruccikam) ♏︎
கொடுமரம் (koṭumaram),
தனுசு (taṉucu) ♐︎
சுறவம் (cuṟavam),
மகரம் (makaram) ♑︎
குடங்கர் (kuṭaṅkar),
கும்பம் (kumpam) ♒︎
மயிலை (mayilai),
மீனம் (mīṉam) ♓︎

References

  • University of Madras (1924–1936), சுறவம்”, in Tamil Lexicon, Madras [Chennai]: Diocesan Press
随便看

 

国际大辞典收录了7408809条英语、德语、日语等多语种在线翻译词条,基本涵盖了全部常用单词及词组的翻译及用法,是外语学习的有利工具。

 

Copyright © 2004-2023 idict.net All Rights Reserved
京ICP备2021023879号 更新时间:2024/8/1 6:37:13