请输入您要查询的单词:

 

单词 ஆயிழை
释义

ஆயிழை

Tamil

Signs of the Zodiac
மடங்கல் (maṭaṅkal)நிறுப்பான் (niṟuppāṉ)
Tamil Wikipedia has an article about ஆயிழை.

Etymology

From ஆய் (āy, beauty) + இழை (iḻai, ornament, necklace), translates to woman.

Pronunciation

  • IPA(key): /ʔaːjiɻaɪ̯/, [ʔɑːjɪɻəɪ̯]

Noun

ஆயிழை (āyiḻai)

  1. (astrology) the Zodiac sign Virgo
    Synonyms: கன்னி (kaṉṉi), தெரிவை (terivai)
  2. woman, lady

See also

Zodiac signs in Tamil (layout · text)
உதள் (utaḷ),
மேஷம் (mēṣam) ♈︎
ஏற்றியல் (ēṟṟiyal),
ரிஷபம் (riṣapam) ♉︎
ஆடவை (āṭavai),
மிதுனம் (mituṉam) ♊︎
நள்ளி (naḷḷi),
கடகம் (kaṭakam) ♋︎
மடங்கல் (maṭaṅkal),
சிம்மம் (cimmam) ♌︎
ஆயிழை (āyiḻai),
கன்னி (kaṉṉi) ♍︎
நிறுப்பான் (niṟuppāṉ),
துலாம் (tulām) ♎︎
நளி (naḷi),
விருச்சிகம் (viruccikam) ♏︎
கொடுமரம் (koṭumaram),
தனுசு (taṉucu) ♐︎
சுறவம் (cuṟavam),
மகரம் (makaram) ♑︎
குடங்கர் (kuṭaṅkar),
கும்பம் (kumpam) ♒︎
மயிலை (mayilai),
மீனம் (mīṉam) ♓︎

References

  • University of Madras (1924–1936), ஆயிழை”, in Tamil Lexicon, Madras [Chennai]: Diocesan Press
随便看

 

国际大辞典收录了7408809条英语、德语、日语等多语种在线翻译词条,基本涵盖了全部常用单词及词组的翻译及用法,是外语学习的有利工具。

 

Copyright © 2004-2023 idict.net All Rights Reserved
京ICP备2021023879号 更新时间:2024/7/11 19:58:41